SMARTKlubben sedan 2008 logo

- Sveriges användarförening för
SMART Board och SMART Learning Suite

Välkommen!

Tre steg för att lyckas

För att ta del av allt stöd vi erbjuder behöver du registrera dig:

1. Supportforum >>

2. Nyhetsbrev >>

Nu är du igång - Välkommen!

Nyheter från SMARTKlubben

 • 2019-10-15

  ​SMART Technologies ny officiell Google for Education-partner


  För en ännu enklare vardag för lärare och elever
  SMART Technologies är nu officiell partner till Google for Education. SMARTs mjukvarusvit SMART Learning Suite (SLS) används av över 25 miljoner lärare och elever över hela världen och erbjuder sömlös integration med G Suite for Education. Lärare kan skapa, leverera och dela sina SLS-lektioner direkt från Google Drive och Google Classroom. - Integrationen mellan G Suite och SMART Learning Suite gör det ännu enklare för lärare att effektivisera sin vardag och skapa engagerande lektioner utan att behöva lära sig nya plattformar, säger Karin Lind marknadschef på Netsmart AB, svensk distributör för SMART Technologies.Allt lektionsmaterial är samlat på ett ställe och med ett klick kan lärarna omvandla sina statiska PowerPoints, PDF-er och Google-dokument till interaktiva lektioner med digitala samarbetsytor, utvärderingar och spelbaserade aktiviteter. Lektionerna kan sedan delas till elevernas digitala enheter för vidare arbete, i eller utanför klassrummet. Mer om integrationen SMART Learning Suite och G Suite >> Mer om SMART Learning Suite >>
  Läs mer
 • 2019-10-02

  SMARTKlubben får ny lektionsbank


  Ladda hem dina lektioner från gamla lektionsbanken innan den 30 oktober
  Äntligen börjar SMARTKlubbens nya lektionsbank bli färdig. Den nya lektionsbanken är mycket bättre på alla sätt och vis, tydligare, mer användarvänlig och du har möjlighet att ladda hem lektioner direkt till ditt lektionsbibliotek i SLS Online eller till din dator som en SMART Notebook-fil. Inom kort kommer lektionsbanken att översättas till svenska.
  1. Rädda dina gamla lektioner senast onsdag den 30 oktoberDen gamla lektionsbanken kommer att stängas ner och om du har laddat upp lektioner där som du vill spara måste du ladda hem dem till din datorSENAST ONSDAG den 30 OKTOBER 2019.
  2. Ladda upp lektionerna på nya lektionsbankenNär du har laddat hem dina lektioner från gamla lektionsbanken går du igenom dem och säkerställer att alla funktioner fungerar som de ska och att innehållet fortfarande är aktuellt. Uppdatera lektionerna efter behov och ladda sedan upp dem på den nya banken.Var noga med att välja land: Sverige och språk: svenska . Om ett par veckor kommer man att kunna söka lektioner efter språk och land.Lektionerna granskas innan de godkänns och läggs upp.Se film nedan hur du gör...
  3. Logga in med din jobbmejl, Google eller MicrosoftDu loggar in på den nya lektionsbanken med samma mejladress och lösenord som du använder i ditt arbete, Google eller Microsoft. Det är samma login som till SLS Online, så kallat Single Sign On, SSO.
  4. Vinn fina priser!Alla som laddar upp lektioner på den nya lektionsbanken kommer att kunna delta i SMARTKlubbens tävling där vi kommer att lotta ut fina prsier. Alla lektioner som du laddar upp från och med idag kommer att räknas med i tävlingen. Ju fler lektioner du laddar upp desto större chans har du att vinna.Håll utkik efter mer information om tävlingen.
  Välkommen till SMARTKlubbens nya lektionsbank >>
  Se filmen nedan hur lektionsbanken funkar:

  Läs mer
 • 2019-09-23

  Nytt i SLS Online


  SLS Online utvecklas hela tiden, här de senaste nyheterna
  Nu är det möjligt att redigera objekt och texter i en SMART Notebook-fil som du har importerat in i SLS Online
  1. Redigera objekt i SLS Online När du dubbelklickar på ett objekt dyker det upp en liten verktygslåda bredvid objektet.Du kan nu välja att:
  • flytta
  • rotera
  • ändra storlek
  • duplicera
  • eller ta bort objektet

  Läs mer
 • 2019-09-04

  Viktigt angående Mac och SMART Learning Suite


  Nya säkerhetsinställningar att godkänna för att allt ska fungera på din SMART Board
  Efter att du har uppdaterat ditt operativsystem till Mojave måste du godkänna säkerhetsinställningar efter installationen för att allt ska fungera i SMART Learning Suite.

  Läs i nedan artikale hur du ska göra:https://community.smarttech.com/s/article/How-to-resolve-possible-issues-installing-and-using-SMART-Learning-Suite-software-with-macOS-Mojave?language=en_US

  Om du har en SMART Board 4000 är det nedan som gäller också.https://community.smarttech.com/s/article/Configuring-macOS-Mojave-to-operate-with-SMART-Notebook-software-on-SMART-Board-4000-and-E70-series-displays?language=en_US
  Säkerställ sedan under "hjälpmedel" att SMART Board tjänsterna ligger listade där inne, se bild nedan
  Läs mer
 • 2019-09-04

  SMARTKlubben firar 10 år


  - och det ska vi fira
  För tio år sedan föddes SMARTKlubben, användarföreningen för pedagoger som arbetar med SMART Board i undervisningen.Under de här 10 åren har mycket hänt, SMART Board och den medföljande mjukvaran har utvecklats enormt och älskas idag av miljontals lärare över hela världen.
  Läs mer

Vad lärare säger om SMART Board

"Klassrumslösningarna från SMART är en nyckel för att arbeta mer språkutvecklande med eleverna."

"Kollaborativt lärande oavsett ämne!"

"Monsterquiz och de andra lab-övningarna engagerar eleverna fullt ut."

"Tack vare vår SMART Board har jag alltid bildstöd i min undervisning."

Välkommen till SMARTKlubben

Här får du tillgång till:

 • färdiga lektioner och övningar
 • kom igång-filmer
 • fördjupningsfilmer
 • tips & trix
 • svenska galleriet
 • SMART Certifierad utbildning
 • showcaseskolor
 • inspirationsträffar
 • SMART Exemplary Educators
SMART Exemplary Educators SEE

Utbildning

Hur kan man använda digitala verktyg i undervisningen?

 

SMART UTBILDNING

SMARTKlubben

Användarföreningen med 25 000 medlemmar, välkommen!

 

SMARTKLUBBEN

Support

Hör av dig till oss om du har frågor eller om det krånglar.

 

SMART SUPPORT

Återförsäljare

Det är viktigt att köpa av SMART ackrediterade återförsäljare.


ÅTERFÖRSÄLJARE